Yhteystiedot

Elina ja Jari Juntunen
Jormuantie 38 B
87970 Jormua
Puh: 040 3114042/Jari
tai 044 047 5070/Elina
kieppikurun@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:140991 kpl

22.2.2016:

Ihania uutisia näin viikon alkuun!

Viime lauantaina Maaningan KAER-kokeissa Kieppikurun Belle Debout "Sani" saavutti AVO 1-tuloksen 83 pisteellä. Tämän tuloksen ansiostahan Sani hyväksytään jalostusrekisteriin. Onnea ja KIITOS vielä kerran Esko & Lea. Lapin riekkoreissulla nostetaan sitten malja! ;-)

Samaisessa kokeessa korkattiin avoinluokka Vinskin (K. Culcuri) kanssa. Ei hassummin ensikertalaiseltakaan --> matkaan saatiin AVO 2-tulos 76 pisteellä. Onnea ja kiitos myös Vinskin yhteisomistusiskälle ja -äiskälle, Jukalle & Kristalle Suomussalmelle. :)

K.Beedan saavutuksien lisäksi nämä viikonloppuiset tulokset oikeuttavat nyt meitä anomaan maailman rakkaimmalle Nala-mummokoiralle pronssisen käyttöjalostuspalkinnon. Ihan mahtavia jälkeläisiä on Nala saanut aikaiseksi.

Beeda on astutettu tammikuun loppupuolella Faustilla. Nyt jännitellään Beedan mahan pyöristymistä. ;-) Jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyvät maaliskuun lopussa. :)

Agilityrintamalta vielä sen verran, että 14.2 kävin Myyn kanssa Iisalmen agilitykisoissa. Ihan ei onnistuttu tuplanollaa matkaan saamaan, mutta A- ja C-radalta nollat kuitenkin saatiin. Vielä siis kesän SM-kisojen nollajahti saa jatkua niiden tuplanollien osalta, muut tarvittavat tulokset siis jo kasassa.

-Elina

10.1.2016:

Täällä taas, hei vaan kaikille ja pahoittelut päivittämättömyydestä! Olen taitanut joskus jopa luvata, että päivittäisin näitä kotisivuja ahkerammin, mutta siinä en ole näköjään onnistunut. No, ei enempää selittelyitä...

Aloitetaan vaikka tästä vuodesta;

Kieppikurun Belle Debout "Sani" aloitti hienosti tämän vuoden näyttelyiden osalta Kajaanissa.

Sani Tiina Eskelisen arvioimana: "Melkein 5-vuotias, erinomaisen tyyppinen vankka ratsuponityttö. Kaunis feminiininen pää. Pyöreät silmät. Niukat kulmaukset edessä ja hyvät takana. Hyvä korvien kiinnitys. Vankka kaula ja ylälinja. Liikkuu rodunomaisesti."

Tuloksena AVO ERI 1 SA SERT CACIB & VSP! Onnittelut vielä Siilinjärvelle Lealle ja Eskolle!

Myös K. Cutie > Heta samaisessa näyttelyssä tällä kertaa AVO EH 1. Onnea Eestilöille.

Viime vuodesta voisin kirjoittaa jotain meidän koirien osalta;

Elokuun loppupuolella sorsametsältä pois tullessa Nala rikkoi tapaturmaisesti oikean takajalkansa, ristisiteet napsahtivat poikki oikeanpuoleisesta takajalasta. Syyskuun alussa saatiin Joensuuhun ortopedille aika missä polvi leikattiin ja ristisiteet parsittiin kiinni ns. "siimamenetelmällä". Siitä lähtien Nalan jalkaa ollaan kuntoutettu, muttei se edelleenkään ole ennallaan ja tuskin enää tuleekaan, joten mummo-koira saa nykyään hoitaa meillä mökkikoiran virkaa.

Koska Nala oli heti alkuun syksyn metsästyksistä sivussa, sai Myy varmasti ihan riittävästi mehtuuta sekä Jarin että minun kanssa. Myystähän on kuoriutunut ihan varteenotettava mehtäkoera ja "mehtokoera" ;)

Joitamissa kokeissa kävin Myyn kanssa viime syksynä. Kovasti olin "ykkösen kiilto silmissä", mutta sitä ei valitettavasti saatu. Paras saldo oli 8.11.2015 Raahen KAER-kokeessa (F) Haapasen Jounin tuomaroimana AVO 2, 78 pistettä.

Meidän Pertan osalta en osaa isoja kirjoittaa, mutta ainoastaan tiedän sen, ettei se ole ollut ihan oma itsensä. Koiran yleisilmeen ja vetämättömyyden yms oireiden vuoksi vein hänet loppusyksystä lääkärin pakeille. Selvisi, että Pertalla oli krooninen haimatulehdus. Lääkekuurin avulla saatiin haima-arvot peruslukemiin, mutta valkosoluarvot jäivät edelleen mataliksi. Juuri viime perjantaina loppui Pertan viimeisin lääkekuuri ja tiistaina typy taas verikokeisiin. Nyt sitten odotellaan mitä verikokeet sanovat ja sen jälkeen tehdään uusia päätöksiä Pertan suhteen.

Viime syksyn ihanin uutinen Kieppikurulaisten osalta oli se, että K. Beeda sai 18.10.2015 Ylivieskan KAER-kokeessa AVO 1 87 pistettä ja siirtyi näin ollen kuninkuusluokkaan. Ihana Beeda <3 ja="" loistavaa="" hiltuset="" jokohan="" me="" ensi="" syksyn="" saadaan="" harri="" sitten="" hurrata="" voi="" 1-tuloksista="" -="" p="">

Tälle vuodelle voinen kertoa vielä yhden ihan PENTUEsuunnitelman! > Beeda tullaan astuttamaan alkuvuodesta ihanalla ranskalaiskäyttövalioherralla kuin Faust De Passemarais. Tästä on tulossa varmasti aivan loistava yhdistelmä, joten jos sinua kiinnostaa metsästys hienoilla "pikkumustilla" ja olet muutenkin innokas ja aktiivinen kanakoiraharrastaja niin otappas yhteyttä Harriin puh. 0440866000 (Kennel Kotokiven). Voinen kertoa, että myös meille on tulossa ihana pikku pentu Beedasta ja Faustista. Nyt vain toivotaan, että kaikki menee hyvin ja onnistuu. <3

4.6.2015:

Pitkästä aikaa kotisivujen ääressä, moro vaan!

Nalan viimeisimmän astutusyrityksen epäonnistuttua jäätiin ilman uutta seisojanpentua, jota kovasti odotettiin. Harmitti, ettei saatu tuosta mahtavasta nartusta kenneliimme toista jatkajaa.

Olemme iloisia kuitenkin siitä, että Nalasta tuli virallisesti "mummo-koira", kun Siilinjärvelle Sanille (K. Belle Debout/om. Esko Heiskanen) syntyi 11.5. pieni katras bretoninalkuja. Sanista tuli siis kennel Snow Grouse'sin kantanarttu. :) Suku siis jatkuu!

Seuraavaksi suunnitelmissa on astuttaa Kieppikurun Beeda loppuvuoden juoksuun, joten toivotaan kennel Kotokiveenkin pieniä bretoninpentuja alkukeväälle 2016. Beedalle sopiva sulho on vielä etsinnässä.

Viimeisimpiä C-pentueen terveystuloksia täällä odotellaan, ja tänään tuli Kennelliitolta lausuma, että K. Columbon eli "Sulon" lonkat B/B ja silmät terveet. Antille Kuopioon terveisiä, ettei tarvitse ottaa mitään paineita; seuraavaksi koetuloksia täällä vaan odotellaan ;)

Viime viikonloppuna Carlo (K. Carlo Cupido) aloitti näyttelyuransa hienosti Mäntän kaikkienrotujen näyttelyssä ollen AVO ERI1 PU1 SERT & VSP. Onnea omistajille!

Myyn kanssa ollaan kevään aikana sen verran humputeltu agilitykisoissa, että saatiin kerättyä SM-nollat plakkariin. Puolentoistaviikon kuluttua meidät voi nähdä siis Oulussa agilityn SM-kisoissa. Myy onkin ensimmäinen bretoni Suomessa, joka osallistuu agilityn SM-yksilökilpailuun. Toki Myyn siskolikalla Sanilla on myös tänä vuonna osallistumisoikeus yksilö SM-kisoihin, mutta pienet pennelit pitävät tuona ajankohtana vielä visusti mamman pentulaatikossa. Ensi vuonna sitten!